Ensüümid meie elus ja toidus
Toimumisaeg: 17. veebruaril kell 12:00 – 13:00
Läbiviija: Ivar Leiten
Toimumiskoht: Arsenal keskuse 1. korruse aatrium (täpsemad juhised siltidena on kohapeal)
Selleks, et elada, tuleb süüa. Paraku näeme tihti vastupidist – elatakse selleks, et süüa. See on tingitud mitmetest põhjustest, kuid eelkõige tasub kriitiliselt üle vaadata toidulaud ning söömisharjumused. Sugugi mitte kõik, mis taldrikult vastu vaatab ja kurgust alla läheb pole organismi jaoks „toiduks“ ehk materjaliks, millest keha suudaks ennast üles ehitada ning energiat toota. Levinumad terviseprobleemid on sageli seotud just toitumisega ja kõike seda, mis meie toitumises, selle seedimises ja toitainete kättesaamises on täna valesti, ühendab üks ühine nimetaja – ensüümid. Loengus antakse vastused muuhulgas küsimustele, mis on ensüümid, millised seosed on ensüümidel erinevate toidutalumatustega ning millist rolli täidavad vitamiinid ja mineraalid ensüümide tegevuses. Samuti pööratakse rõhku põhjustele, mis takistavad ensüümide tööd ja räägitakse, mille poolest erinevad ensüümid üksteisest.