19 päeva avamiseni ja Kebabi Wabrik

Arsenal Keskuse avamiseni on jäänud 19 päeva. Kohtusime Kebabi Wabriku osanike, Marion ja Georg Vimbergi ning Ronald Mäheriga nende Männiku teel asuvas restoranis. Rääkisime kebabist, Arsenal Keskusest ning saime teada, mis eelised on sealihal loomaliha ees.

Mis on Kebabi Wabriku sünnilugu?

Oleme kõik ammu juba olnud väga suured kebabi fännid, aga varasemalt oleme ligi kaheksa aastat tegutsenud toitlustuse valdkonnas, kus oleme opereerinud kolme pitsa söögikohta.
Mingi hetk avastasime, et turusituatsioon Tallinnas on hetkel selline, kuhu mahuks ära veel üks hea kebabi söögikoht. Läbi juhuse sattus meile Männikul kätte üks rendipind ning tänu sellele sai mõte selle aasta maikuus teoks.

Milline oli teie esimene kokkupuude kebabiga?

Ma arvan, et see jäi 90ndate algusesse. Tegelikult oli siinsamas, Nõmme linnaosas, Vabaduse puiestee ääres üks väike söögikoht, kust müüdi kebabi. See oli selline pea igapäevane koht, kus me käisime ja sealt see kebabikoha mõte kunagi tekkis.

Mis on kebabi puhul kõige olulisem?

Kebabi puhul on tegelikult kaks põhilist kontseptsiooni. Üks, kus tehakse vardasse lihamass, hakkliha baasil nn.Türgi kebab ja teine on Kreeka kebab, kus liha pannakse vardasse suurte tükkidena. Tallinnas on esindatud mõlema kontseptsiooniga kebabi söögikohti.

Meile endale maitseb Kreeka kebab ja arvame, et suuremad naturaalsest lihast tehtud tükid vardas maitsevad paremini ja siiamaani on klientide tagasiside olnud väga positiivne.

Me pakume välja lühikese menüü ning nimetame ennast kvaliteetseks kiirtoidukohas. Me ei kasuta sügavkülmutatud vaid jahutatud sealiha, kõik tooraine on värske, iga päev teeb lihameister uue kebabi varda.

Kebabi serveerimisele peame oluliseks ka seda, et lõikame otse vardast. Ei pane teda kuskile pooleks päevaks soojenema. Vaid nii saab klient restoranis värske, otse temale valmistatud toidu.

Kust on teie retseptid pärit?

Retseptid oleme välja mõelnud ise, pikkade katsetuste tulemusena. Nimi “Wabrik” sümboliseerib seda, et me teeme kõik asjad koha peal valmis, välja arvatud saia. Kõik muu – salatid, kastmed, liha, valmistame siin. Tahtsime, et nimi oleks maalähedane ja Eestipärane. Inimestel on tunne, et alati, kui öeldakse kebab, siis mõeldakse Türgit, aga meie teeme Eesti moodi kebabi.

Kas olete pakkunud ka muud kebabi peale sealihast valmistatu?

Ei välista, et menüü selles osas tulevikus laieneb, aga täna jah, pakume sealiha kebabi, mis on inimestele kõige vastuvõetavam. Sealiha on väga mahlakas ja pehme. Loomaliha häda ongi see, et kui ta peab pikalt vardas olema, siis lõpuks läheb liha tuimaks – sealiha on ka päeva teises pooles mõnus ja pehme süüa.

Kust tuli mõte laieneda Arsenal Keskusesse?

Kui me nägime seda kohta, siis teadsime, et see töötab. Asukoht tundus perspektiivikas, hoone äge ja me ise tundsime, et just see tehas sobib väga hästi meie kontseptsiooniga.
Mingis mõttes võib öelda, et Arsenal Keskus leidis meid. Arsenali eelis on see, et seal linnaosas ei ole tegelikult kohta kuhu inimesed saaksid minna aega veetma ja usume, et sellest kohast võib tulevikus saada Kalamaja ja Kopli tõmbekeskus.

Kas hakkate Arsenal Keskuses midagi teisiti tegema?

Meie menüü täieneb kahe hommikueinega, aga moto on, et hoiame oma menüü lihtsa ja lühikesena ning see, mis me pakume, oleks alati värske ja maitsev.

Arsenal Keskusesse tuleb palju restorane, kes on pikema ooteaja peale spetsialiseerunud. Meie rõhume sellele, et kliendid saaksid maitsva söögi kiiresti kätte, maksimaalne ooteaeg peaks olema 10 minutit. Kindlasti paneme suurt rõhku ka eine kaasamüügile, et antud teenus oleks kiire ja mugav ning meie eelis on ka kindlasti see, et asume keskuse peaukse juures, kus kliendil on meid hea ja lihtne külastada. Samuti plaanime alustada koostööd mitme ettevõttega, kes pakuvad eine koju tellimise võimalust.

Rääkides meie tulevikuplaanidest, siis plaanime järgmine aasta avada ka kolmanda söögikoha Tallinnas, kus oleme koostöölepingu ka sõlminud. Kindlasti ei piirdu me ainult 3 kohaga vaid soovime edasi areneda ka teistesse Eesti linnadesse ja miks mitte ka kunagi tulevikus kaugemale.

Hirmus ei ole minna erinevate taimetoidurestoranide ja muu kõrvale?

Me arvame, et inimeste maitsed on erinevad ja Arsenali keskuses on suurepärane erinevate söögikohtade valik ja igaüks leiab kindlasti omale sobiva.

Mida pakute Arsenal keskuse avapeol külalistele?

Hetkel on meil mõtteis kampaania teha, kus iga päev loosime välja viis tasuta einet, seitse päeva, kokku 35 einet. Üks mõte on veel, aga seda me praegu välja ei ütle, jäägu see saladuseks.

Jääme siis isuga maitsvat Kebabi ootama, seni aga jälgige infot ja liituge Arsenal Klubiga.

 

Arsenal Klubi

Soodustused, pakkumised, üritused

Liitu klubiga

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamise jätkamisel nõustute küpsiste ja andmetöötlustingimustega.
Tutvuge lähemalt meie andmetöötlustingimustega.

OK