Arsenal Keskuse Green Bakery’st on saanud burgerikohvik Poseidon, mis pakub kohalikust veiselihast burgereid koos Kalamaja Pagarikojas eritellimusel valmistatud rohelise kukli ja Juustukuningate poolt tarnitud juustuga. Vestlesime kohvikupidaja, Marek Boicuksiga.
Missugune söögikoht Poseidon on?
Poseidon on koht, kuhu saab tulla nautima väga maitsvaid burgereid, mis on kombineeritud heast kohalikust veiselihast ning erilisest rohelisest kuklist.
Juustu ostan ma naabritelt, Juustukuningatelt. See ei ole odav, aga see on kvaliteetne. Tavalistes poodides müüdav juust ei tule selle lähedalegi. Kuklid tulevad meie teiselt naabrilt – Kalamaja Pagarikojast. Kukliretsept on klassikaline, aga lisatud on spirulinat ja vürtse. Spirulina meeldib mulle kahel põhjusel: esiteks, see on tervislik ning teiseks, see teeb kõik roheliseks. Meie burgeritel on eriline kaste, mille ise koha peal valmis teeme.
Lisaks saab Poseidonist peale burgerite innovatiivsete ja soovi korral improvisatsiooniliste retseptidega smuutisid ja värskeid mahlu.
Miks selline nimi?
Ma pidin oma elus palju asju muutma ning muutsin ka oma ettevõtte kontseptsiooni. Pärast pikka otsimist leidsin Poseidoni. Inimesed arvavad, et Poseidon valitseb ainult kalade ning mere üle, ent see pole tõsi. Poseidon on ka pinnase, äikesetormide, maavärinate ning hobuste jumal. Burgeritega saame selle nii ühendada, et tooraine tuleb pinnasest ning hobune on veisele üpris lähedane naaber.
Kui eelmine kord kohtusime olid taimetoitlane!?
Ma olen jah, olnud pikka aega taimetoitlane, aga söön nüüd natuke liha ka. Sa ei saa pakkuda inimestele midagi sellist, mida sa ise ei sööks. Eks see on alguses keerukas. Maitsmispäeval valmistasime 13 erinevat burgerit, see oli mulle raske päev. Raske oli ka erinevates burgerikohtades nende pakutavat proovimas käia, aga kui teada, mida ja kui palju süüa, pole sellest väga lugu.
Miks sa restorani ümber kujundasid?
Kolisime Maakri tänavalt välja, sest seal hakati ehitama – seetõttu kaotasime oma peamise köögi ning meil polnud enam võimalik pakkuda samu küpsetisi, mida seal.
Siinkandis pole sellist burgerikohta. Poseidoni valmimine võttis üheksa päeva, ehitasin seda peamiselt üksi. Mõni sõber aitas värvida ja asju edasi-tagasi vedada. Üks tüdruk aitas logo valmis teha. Olen tulemusega väga rahul.
Mis on sinu enda lemmikburger?
Kindlasti on selleks burger sinihallitusjuustuga. Teisel kohal on burger cheddari juustuga – tal on väga rikkalik maitse.
Mida te lisaks burgeritele pakute?
Värskelt pressitud mahlu, jäätisekokteile ning smuutisid, mis on meie enda retsepti järgi valmistatud.
Meil on ka päevapakkumised, milleks praegu on olnud näiteks pelmeenid, friikartulid vorstiga jne. Päevapakkumiste menüü on meil pidevalt töös ja kujuneb aja jooksul välja – midagi kivisse raiutut pole. Parem on proovida uusi asju ning selle käigus aru saada, mis inimestele meeldib.
Nii et tagasiside on oodatud?
Absoluutselt. Kliendid räägivad minuga, jagavad oma kogemust ja ma võtan neid kuulda. Mulle meeldib kriitika, seda kuulda võttes on võimalik areneda. Suhtlemine on tähtis. Iga inimene, kes siin sööb, võib oma arvamust avaldada. Tulge proovima.