Ehtne Itaalia pitsa Gourmet Club’is

Maikuus pandi Arsenali Gourmet Club’is tööle pitsaahi, mis nüüdseks kaks kuud puhkamata ja täistuuridel tööd teinud. Küsisime Gourmet Pizza loovjuhi Imre Kose käest, mis teeb hea pitsa ja mida erilist Gourmet Club’il meile veel varuks on.

Kaks kuud tagasi avasite Arsenalis Gourmet Pizza. Kuidas külastajaid teid vastu võtnud on?

Tagasiside on vaid positiivne olnud. On isegi neid, kes öelnud, et nende meelest on siin Tallinna kõige parem pitsa. Meie püsikliendid juba helistavad ja tellivad pitsasid ka koju kaasa. Tehakse ka väga suuri tellimusi, üks päev telliti meilt lausa 50 pitsat korraga! Kes juba proovinud, see tuleb uuesti. Aga kõige suurem kompliment on muidugi see, et meil on tekkinud itaallastest püsikliendid, kes lausa ülepäeviti siin käivad.

Teil on selline pitsa, mille itaallased on heaks kiitnud!

Tundub küll, käivad vahel lausa iga päev ja muudkui ütlevad „Molte grazie!“ (itaalia keeles „suur tänu“). Kui itaallane tuleb ja ütleb, et sa teed head pitsat, siis sa tead, et ongi hästi tehtud.

Itaaliast rääkides… pakute külastajatele Napoli-stiilis ehk juuretisega tehtud pitsat. Palun räägi nüüd ühele kokanduskaugele inimesele lähemalt, mis vahe on tavalisel ja juuretisega tehtud pitsataignal.

Autentne Napoli stiilis pitsa ongi tehtud juuretisega. Selline pitsatainas on õhuke, krõbe ja töötatud välja spetsiaalselt durum-nisujahu jaoks. Juuretis annab taignale teistsuguse tekstuuri ja maitse, see meenutab pisut sourdough’d ehk hapukat leiba. Erinevalt pärmi- või tavalisest nisujahust tehtud taignast, on pärast juuretisega tehtud pitsa söömist kergem olla. Taigna teeme valmis juba 48 tundi varem, see toob pitsa küpsedes välja selle kõige paremad omadused: pitsa tuleb kerge ja õhuline. Päris kõike ma aga välja rääkida ei saa, las jääb natuke kööki saladuseks ka!

Milliseid pitsasid Gourmet Pizza menüüst leida võib?

Hoolega tehtud ja kvaliteetseid, milles on kasutatud kas kohalikke hooajalisi saaduseid või spetsiaalselt Itaaliast tellitud toorainet. Tellime Itaaliast kahte sorti jahu, mozzarellat, trühvleid, Calabriast toome vürtsikat nduja-salaamit ja palju muud. Kui pitsaretsepte välja töötama hakkasime, oli eesmärk pakkuda traditsioonilist Itaalia pitsat, milles oleks ka meie enda käekirja. Seepärast kasutame palju Eesti kohalikku hooajalist toorainet, praegu näiteks kukeseeni. Teeme selliseid pitsasid, mida mujalt ei leia, näiteks röstitud pardiga. Me ei kasuta kuivi ürte, alati värsket basiilikut; parema kvaliteedi loomiseks kasutame minimozzarellat ja parmesanilaaste. Margherita pitsale annab lisanüanssi päikesekuivatatud tomat. Kõik on omanäoline, valida saab kas tomatipõhjaga või pizza bianco ehk valge pitsa vahel. Ja lisandeid saab samuti igaüks valida, võib lausa oma pitsa kokku panna. Ja nüüd on meil menüüs ka vegan-pitsa!

Milline pitsa on senini kõige populaarsem olnud?

Röstpardi, Portobello seene ja pancetta ehk Itaalia peekoniga. Vürtsikam toit kogub samuti populaarsust, väga palju küsitakse ka nduja-salaamiga, mis ongi kergelt vürtsikas. Ja praegu loomulikult kukeseentega pitsa.

Mis Sinu enda lemmik on?

Ma arvan, et see vürtsikas nduja Calabria salaamiga, mis ka külastajatele väga meeldib.

Kas peale uue pitsakoha on Gourmet Club’is veel midagi uut ja põnevat toimumas?

Meie menüü muutub vastavalt sellele, mis on hooajaline ja värske. Näiteks praegu pakume pasta Carbonarat, kus on lisaks röstitud pardile ka kukeseent ja Itaalia peekonit pancettat ning menüüst leiab ka sooja salati värske kartuli, kukeseente ja sinepi-mee kastmega. Peagi plaanime ka hommikumenüüd pakkuma hakata, kuna meie kliendid on seda küsinud. Menüü tuleb, nagu meil Gourmet’s ikka – klassikaline, kuid samas omanäoline.

GOURMET PIZZA MENÜÜ (2018)

MARGHERITA* 
tomatikaste, mozzarella, parmesan, päikesekuivatatud tomatid, basiilik, rukola

PEPERONATA* 
margherita pizza, grillitud paprika, sibul, kapparid, tšilli

NDUJA 
peperonata pizza + nduja (vürtsikas salaami)

BUFFALO E TRUFFATO* 
mozzarella, parmesan, basiilik, pühvli mozzarella, must trühvel

KUKESEENE* 
kukeseened, panchetta, sibul, pesto

ANATRA ARROSTO
mozzarella, parmesan, röstitud part, portobello seen, panchetta (Itaalia peekon), sibul, tüümian

PROVENCE’ SIBULA-RÖSTKANA 
kreemjuust, parmesan, Itaalia peekon, sibul, tüümian, rukola, röstkana, kapparid, anšoovis

PIZZA BIANCA* 
mozzarella, parmesan, basiilik, rukola

LISANDID 
mozzarella, parmesan, buffalo, mascarpone, prosciutto, panchetta, peperonata, röstpart, portobello, päikesekuivatatud tomatid

*Saadaval ka vegan versioon.

Gourmet Club’i ja pizzeria leiab Arsenal keskuse esimeselt korruselt. Neil pitsasõpradel, kes pitsat ette tellida soovivad, tasub helistada numbril +372 5344 2472.

Uuri lähemalt: arsenalkeskus.ee/gourmetclub

 

Arsenal Klubi

Soodustused, pakkumised, üritused

Liitu klubiga

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamise jätkamisel nõustute küpsiste ja andmetöötlustingimustega.
Tutvuge lähemalt meie andmetöötlustingimustega.

OK