Otse ahjust – Pizzapro

Vestlesime Arsenal Keskuse Pizzapro omaniku, Margus Arandiga maitsest, lihtsusest ning fun’ist.

Kust tuli mõte teha Pizzapro?

Prangli saarelt. Sinna jõudsime niiviisi, et sealt otsiti toitlustamiseks lahendust, mis oleks lihtne, maitsev ning fun – need ongi kolm tala, millele oleme oma kontseptsiooni üles ehitanud. Pitsaäris oleme olnud tegelikult juba aastaid, meie Tondi tänava restoran läks remonti ning otsisime suveks alternatiivtegevust. Prangli saar oli selleks ideaalne.

Milles väljendub teie lihtsus?

Näiteks on meie külmkapid jaotatud nii, et karastusjoogid on euro, kodumaised õlled kaks eurot ning maailma õlled kolm eurot. Pole mingit sentidega arvutamist. Soojad joogid on üks euro, samuti ka lisandid pitsadele.

Meie menüü on samuti lihtsasti üles ehitatud. Meil ei ole siin Fransescanat või Mafiosot, vaid lihtsalt hakklihapitsa või singipitsa. Reeglina saab inimese pitsasoovi välja selgitada selle järgi, et mis liha ta sinna peale soovib. Muidugi on meil ka vegepitsa, mille põhi on valmistatud tapioka tärklisest ning riisijahust, juust ei ole seal peal küll vegan, ent kui klient tuleb oma juustuga, paneme selle talle sinna peale, miks mitte. Lisaks on võimalus endale sobiv pitsa ise kokku panna.

Milles väljendub fun?

Siin, Arsenalis, ei ole me veel jõudnud väga palju fun’i juurutada, aga kasvõi see tahvel siin – eelmine nädalavahetus joonistasid lapsed selle täis. Oleme mõelnud, et see võiks olla sein heade mõtete jaoks, et lasta loovusel lennata. Meil on veel pitsakarpide taga selline labürindi mäng, tavaliselt jäävad karbid vedelema, selle karbi võid teisipidi keerata ning ongi õhtuks tegevus olemas.

Aga maitse?

Me üritame maksimaalselt maitsvaid pitsasi ja taskuid teha, eks see ole iga toitlustuskoha eesmärk, millest ei saa üle ega ümber. See omakorda peegeldab seda, et me ei anna kvaliteedis millestki alla, kasutame alati värsket kala ja liha, mille küpsetame ise koha peal valmis. Samuti paneme tooraine juustu peale, mitte juustu tooraine peale, et inimene näeks, mida ta sööb. See on natukene selle multika, “Kolmekesi Prostokvašino’s” moodi, kus see kass sõi võileiba tagurpidi, vorst põranda poole, et nii on maitsvam.

Mis teie enda lemmikpitsa on?

Mulle endale meeldivad taskud isegi rohkem. Taskud on kokku volditud pitsad, mida pakume kahes suuruses: väike on pool pitsat, suur tasku on terve pitsa. Seal vahel on salat, sibul, kurk ning meie oma majakaste.

Taskud ongi ilmselt see toode, mis meid teistest pitsakohtadest eristab. Seda näitas väga elavalt suvine aeg, kus me neli kuud Pranglis olime. Sõbrad ja tuttavad küsisid, et millal me avame, mitte sellepärast, et saaks pitsat sööma tulla, vaid et kuna ometi saaks seda taskut maitsta. See on tõesti selline asi, mida sööks elu lõpuni.

Mis on kõige huvitavam pitsa mida te siin valmistanud olete?

Ekstravagantsemad, mida oleme aeg-ajalt teinud, on näiteks jõulupitsa, kus on verivorst, hapukapsas, pohlamoos ja kõrvits, et ta võib kõlada isegi natukene hirmutavalt, aga kes on julgenud proovida, ütlevad, et väga maitsev. Oleme proovinud ka magusat pitsat teha, õunamoosi ning kaneeliga, selline kerge jõuluamps.

Mis on klientide lemmikud?

Lihapitsa, kanapitsa, mereannipitsa. Mereannipitsa peal kasutame suitsusinikarpi, mida ilmselt ükski teine pitsarestoran Eestis ei kasuta.

Kas on veel midagi, millega te eristute tavalistest pitsarestoranidest?

Meie soov on toetada peresid, kus on näiteks juba neli või enam liiget, tegelikult sama ka seltskondade puhul. Alates neljandast pitsast on kõik pitsad kaks eurot odavamad ja kõik taskud on alates neljandast euro odavamad. Tõsiasi on see, et kallis on käia perega väljas söömas, meie juures tuleb põhimõtteliselt nii välja, et neljale pereliikmele pitsa ostes maksad kolme eest.

Samuti see, et kõiki pitsasi serveerime me karbis, koos kastmega. Seda sellepärast, et oleme ise tihti olnud olukorras, kus restorani minnes tellime näljaga suure pitsa, aga ühel hetkel tunned, et ei jaksa lihtsalt lõpuni süüa. Tihti juhtub just sellel hetkel olema teenindajal kiire moment, kas on mingi järjekord või miljon toimetust, siis pead ootama seda hetke, et karpi küsida. Kui serveerida pitsat koos karbiga, saab selle mugavalt kokku pakkida ja endaga kaasa võtta.

Arsenal Klubi

Soodustused, pakkumised, üritused

Liitu klubiga

Massive Presence Website